Na Vianočné trhy do Rakúska sa vybrali aj dve skupiny z Považskej Bystrice. Seniori z Jednoty dôchodcov a aj bežní obyvatelia využili našu skvelú ponuku spojenia histórie a nákupov. Alternatívou ku Viedni sa sa stal statok so zámkom Schlosshof, na ktorom každoročne vyrastá vianočná dedinka.  Práve toto príjemné miesto dýcha v týchto dňoch nielen adventom, ale aj históriou. Viac než 100 stánkov s občerstvením, punčom, syrmi a inými dobrotami potešilo každého milovníka jedla a horúcich nápojov. Oblečenie pre vnúčatá zas staré mamy.Stánky s rôznym zameraním ponúkali tiež umelecké diela, zaujímavé doplnky, drobnosti pre teplo domova a samozrejme drobné darčeky.

Dielničky aj program pre deti

Súčasťou vianočnej dedinky boli aj atrakcie pre deti, pekárenské a umelecké dielničky, vozenie na poníkoch. Statok ponúkal oddych pri zvieratkách, koňoch, živom betleheme aj v kontaktnej časti s malými zvieratkami.

V cene aj vstup do zámku

Zámocké komnaty a barokové záhrady potešili zas milovníkov tereziánskeho obdobia. V roku 1725 získal princ Eugen Savojský štvorkrídlový kaštieľ zo 17. storočia a nechal ho rozšíriť o dve ďalšie krídla, ktoré obkolesujú čestný dvor. O tridsať rokov neskôr v roku 1755 získala toto vidiecke sídlo Mária Terézia. V rokoch 1773-1775 sa na zámku uskutočnila prestavba: pristavalo sa druhé poschodie a miestnosti na prvom poschodí sa zrenovovali. Atmosféru historického adventu dokresľovala dychová hudba a dobroty na nádvorí zámku.

Budú aj ďalšie miesta

Pre Považskobystričanov a ľudí z okolia pripravujeme na každé ročné obdobie niekoľko zaujímavých miest, na ktoré sa spolu môžeme vydať. Veríme, že nám bude tak dobre ako v Schlosshofe. Ak nechcete premeškať tieto akcie, zaregistrujte svoj email alebo číslo  v našom kontaktnom formulári a nechajte sa o zaujímavých aktivitách pravidelne najviac 1x/mesiac informovať.

Registračný formulár