Rozprávate sa so žiakmi niekedy o jednej z najdôležitejších vecí v živote človeka – o jedle ? Pozrite sa s nami na jedlo z inej perspektívy. Množstvo zaujímavých infografík, putovanie jedla od pestovateľa až na stôl a veľa námetov na diskusiu naprieč takmer všetkými predmetmi v škole. To je aktuálna interaktívna výstava „Hra s jedlom“.

Po roku, má opäť možnosť 60 slovenských učiteľov zažiť túto bezplatnú vzdelávaciu aktivitu v Zámku Schloss Hof, v slovensko-rakúskom pohraničí.

Výstava je venovaná ceste jedla od výrobcu až k spotrebiteľovi. Umožňuje nahliadnuť
do viacúrovňového sveta obchodu s potravinami a poukazuje na to, akú úlohu v ňom má človek ako spotrebiteľ. Okrem toho sa výstava zaoberá kultúrou stolovania, teda zvykmi, tradíciami a rituálmi týkajúcimi sa jedla a stolovania.

Potraviny ako komodita

Potraviny nepokrývajú len našu spotrebu živín, ale ponúkajú tiež priestor na globálny obchod
a špekulácie. Ako a prečo sa s potravinami obchoduje na burzách a aký vplyv to má na celosvetové zásobovanie? Ako sa potraviny dostanú do supermarketu a kde dnes nakupujeme?
Ako sa kedysi prepravoval tovar? Aké alternatívy bez emisií dnes opäť objavujeme? Tieto a mnohé ďalšie základné otázky zodpovie časť výstavy na zámku Schloss Hof. Zámok Niederweiden Vás pozýva podniknúť výpravu do minulosti, súčasnosti a budúcnosti obchodu. Psychológia supermarketov, obchodné inovácie a digitalizácia – ako bude vyzerať supermarket budúcnosti? Interaktívne na dotyk a s originálnymi exponátmi, ktoré sľubujú zmyslový zážitok!

Okrem jedla aj ďalšie témy

Zámok Schloss Hof realizuje už niekoľko rokov vzdelávacie programy pre školy v slovenskom, maďarskom, nemeckom aj anglickom jazyku z oblasti dejepisu, biológie, regionálnej výchovy, pracovnej výchovy a výtvarnej výchovy. Žiaci majú tak možnosť v inšpiratívnom, bezpečnom a jedinečnom prostredí zažiť vyučovanie, či workshopy a vnímať vzdelávanie netradičným spôsobom.

Spúšťame prihlasovanie

Do Schlosshofu môžu cestovať bezplatne učitelia z viacerých regiónov, vždy sa snažíme región striedať, aby sa malo možnosť zúčastniť týchto aktivít čo najširšie spektrum učiteľov. Trasa dvoch autobusov v roku 2019 bude nasledovná. (Aktivita je naozaj úplne zdarma)

9.4.2019 (utorok)  – Nitra – Šaľa – Galanta – Sládkovičovo – Senec – Bratislava (možnosť nastúpiť aj v iných obciach po trase)

12.4.2019 (piatok)  – Piešťany – Bučany – Trnava – Budmerice – Modra – Pezinok – Bratislava (možnosť nastúpiť aj v iných obciach po trase)

Prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára nižšie. Potvrdenie dostanete v priebehu niekoľkých dní emailom.

Z každej školy môžu ísť max. dvaja učitelia, exkurzia je vhodná pre učiteľov základných aj stredných škôl.

Verím, že sa vidíme v Schloss Hofe !

Zdieľajte a dajte vedieť kolegom!