Vážení pedagógovia,

po prvej časti mimoriadnej interaktívnej výstavy „Prečo svet je, aký je?“ sme na zámku Schloss Hof a zámku Niederweiden pre našich školských návštevníkov pripravili okrem tradičného rozmanitého programu tematicky nadväzujúcu výstavu s titulom „Hra s jedlom“.

Výstava je venovaná ceste jedla od výrobcu až k spotrebiteľovi. Umožňuje nahliadnuť
do viacúrovňového sveta obchodu s potravinami a poukazuje na to, akú úlohu v ňom má človek ako spotrebiteľ. Okrem toho sa výstava zaoberá kultúrou stolovania, teda zvykmi, tradíciami a rituálmi týkajúcimi sa jedla a stolovania.

Potraviny nepokrývajú len našu spotrebu živín, ale ponúkajú tiež priestor na globálny obchod
a špekulácie. Ako a prečo sa s potravinami obchoduje na burzách a aký vplyv to má na celosvetové zásobovanie? Ako sa potraviny dostanú do supermarketu a kde dnes nakupujeme?
Ako sa kedysi prepravoval tovar? Aké alternatívy bez emisií dnes opäť objavujeme? Tieto a mnohé ďalšie základné otázky zodpovie časť výstavy na zámku Schloss Hof. Zámok Niederweiden Vás pozýva podniknúť výpravu do minulosti, súčasnosti a budúcnosti obchodu. Psychológia supermarketov, obchodné inovácie a digitalizácia – ako bude vyzerať supermarket budúcnosti? Interaktívne na dotyk a s originálnymi exponátmi, ktoré sľubujú zmyslový zážitok!

Týmto by sme Vás radi pozvali na otvorenie výstavy Hra s jedlom.

Termín:                                   15. marec 2019, od 15.00 h
Miesto:                                    Schloss Hof, 2294 Schloßhof, Dolné Rakúsko

Svoju účasť môžete v predĺženom čase  potvrdiť do 12. marca na adrese ertl@schlosshof.at alebo telefonicky na čísle: +43 (0) 2285 20 000. Ďalšie informácie, pozvánku ako aj program pre školské skupiny si môžete stiahnuť TU. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

Tešíme sa na Vašu účasť!

S priateľským pozdravom zo zámku Schloss Hof

Maria Ertl, MBA

Brand Manager

Zdieľajte so svojimi priateľmi túto pozvánku.