Minulý rok sa 30 učiteľov z Turca, okolia Žiliny a Pov.Bystrice dostalo bezplatne do Rakúska, kde mohli absolvovať prehliadku zámkov Schlosshof a Niederweiden. Nakuknúť mohli nielen do bežných výstavných miestností, ale aj do nesprístupnených priestorov a miest určených pre špeciálne príležitosti. To všetko s doprovodným slovom skúsenej lektorky, ktorá sa venuje tereziánskemu obdobiu v slovensko-rakúskom pohraničí. Informácie, ktoré učitelia dostanú, môžu poslúžiť na obohatenie výučby dejepisu aj občianskej výchovy, prípadne sa môžu rozhodnúť navštíviť zámok aj so žiakmi. Rok 2017 je v zámkoch v Dolnom Rakúsku venovaný dielu Márie Terézie, ktorá sa narodila presne pred 300 rokmi. Keďže na Slovensku sa tejto téme nevenuje prílišná pozornosť, návšteva týchto zámkov môže byť nielen pre učiteľov dejepisu inšpiratívna. Aktivity prebiehajú v Slovenčine.

Možnosť navštíviť bezplatne tieto dva zámky môžu učitelia aj v apríli toho roku. Okrem bezplatnej aktivity, zabezpečíme aj bezplatnú autobusovú dopravu. Z jednej školy môžu ísť max. 2 učitelia. Aktivita je vhodná pre základniarskych aj stredoškolských učiteľov.

Účasť učiteľa na exkurzii ho nezaväzuje k žiadnej kúpe, ani povinnosti. Na exkurzii sa neúčtujú žiadne poplatky, je od začiatku do konca bezplatná.

Ďalšie exkurzie pre školy tiež nájdete v našom eBOOKU  na stránke www.exkurzie.com

Nástupné miesta:

Dňa 7.4.2017 je možné nastúpiť v Pov.Bystrici, Púchove, Beluši, Ladoch, Ilave, Dubnici n/V., Trenčianskej Teplej, Trenčíne, Novom Meste n/V. a Piešťanoch (autobus je už naplnený – v krátkej dobe prídu prihláseným potvrdzujúce maily. Stále sa môžete prihlásiť, v prípade uvoľnenia miesta vás budeme kontaktovať)

Dňa 11.4.2017 je možné nastúpiť v Prievidzi, Novákoch, Partizánskom, Chynoranoch, Topoľčanoch, Piešťanoch

(autobus je už naplnený – v krátkej dobe prídu prihláseným potvrdzujúce maily. Stále sa môžete prihlásiť, v prípade uvoľnenia miesta vás budeme kontaktovať)

 

Prihlásiť sa môžete tu