Naše – vaše preventívne chodbové nástenky o šikanovaní a sociálnych sieťach (Triptychy) putovali za posledný rok do stovky škôl naprieč celým Slovenskom. Záleží nám, aby sa informácie o dôležitých témach dostali v pútavej forme ešte bližšie k deťom, a preto sme pre starostlivých triednych pripravili Triptych do triedy. Sú to „tri malé sestry“ chodbových násteniek vhodných do ruky, či na stenu v triede.

porovnanie chodbových a triednych násteniek

Načo prevencia

Tvrdenie, že je prevencia dôležitá, je klišé znejúce odvšadiaľ. Pravdivé preventívne informácie, dobre mienené rady pedagógov a preventistov, či kontakty pomoci, však dokázali zachrániť tisícky nepriaznivých osudov detí. A to práve v zložitých situáciách, keď sa rozhodli niečo urobiť, neurobiť, odvrátiť, zmeniť alebo niečomu zabrániť. Ak si predstavíme koľko tragédií, tráum, zlých rozhodnutí a činov by sa bez prevencie stalo, je to nepríjemná predstava. Prevencia je dobrá vec. A čím je kvalitnejšia, tým lepšie.

November – mesiac prevencie

V mesiaci november si už tradične pripomíname niekoľko svetových, či európskych dní venovaných prevencii násilia, zneužívania, šikanovania… Počas týchto dní je prevencie dosť, ale v ostatné dni chýba. Naše triptychy umožňujú deťom mať „prevenciu“ stále na očiach, žiaci si vedia vo svojej intimite zhodnocovať svoje správanie voči ostatným a správanie iných voči sebe. Agresori dostávajú jasnú informáciu, že obete sa majú na koho obrátiť a obete vedia, že so svojim problémom nezostanú samé. A učiteľ? Ten sa vie vďaka podpornému materiálu, aj vďaka nástenkám komunikačne oprieť pri rozhovoroch o správaní sa v reálnom, aj virtuálnom priestore.

Od starostlivého triedneho pre informovanú triedu

Naše preventívne triptychy v „malej“ verzii môžete mať na tvrdenom hrubom papieri s lamino úpravou vo svojej triede za 30€/triptych. Spojte sa s kolegom z vedľajšej triedy a objednajte si dve sady za 50€. Pre osvietené školy, ktoré chcú mať Triptychy vo viacerých triedach pripravíme špeciálu cenovú ponuku. K triptychom vám zašleme aj podporný materiál pre učiteľa a doručíme vám všetko bezplatne na zvolenú adresu. Objednať si ich môžete na info@edusmile.sk alebo nám nechajte svoje údaje vyplnením formulára a my sa vám ozveme.

K dispozícii máme modrý a červený triptych

Zdieľajte s priateľmi