Oslavy tristého výročia narodenia Márie Terézie a s tým spojené vzdelávacie aktivity na Zámku Schlosshof, potrvajú do konca novembra – presnejšie do 29.11.2017. V rámci tejto výstavy majú žiaci s učiteľmi možnosť získať jedinečné poznatky o tejto významnej osobe aj našich dejín zážitkovým spôsobom v jedinečnom prostredí.

Zámok Schlosshof pripravil okrem tejto výstavy aj ďalšie programy súvisiace s adventom – napr. vianočné tvorivé dielne pre školy a dokonca 8.12. aj pravé vianočné trhy. Počas prehliadky zámockými komnatami sa žiaci dozvedia ako boli zariadené izby, aká bola dobová móda, akými typmi vejárov, šperkov a rádov sa ľudia zdobili. Inšpirovaní touto nádherou si potom môžu žiaci vyrobiť vlastné barokové doplnky, ktoré im ostanú ako spomienka na nezabudnuteľný deň na zámku.

Zámok Schlosshof ročne navštívi niekoľko stoviek školských skupín zo Slovenska aj vďaka vzdelávacím programom v slovenčine a nádhernému prostrediu neďaleko slovenských hraníc. Ak chcete nasať barokovú atmosféru aj vy, kontaktujte nás na 0907 743 559 alebo na info@edusmile.sk 

 

thumbnail of SH-Infoblatt-Schulen-sk_final