Po roku má opäť možnosť 60 slovenských učiteľov zažiť bezplatnú vzdelávaciu aktivitu v Zámku Schloss Hof, v slovensko-rakúskom pohraničí. V roku 2018 bude témou učiteľskej exkurzie výstava JEDLO a všetko s tým spojené. Aj preto sa výstava volá „Čo svet JE ?“ V rámci vzdelávacej aktivity prebehne prehliadka výstavy s odborným slovenským lektorátom, ktorá môže poslúžiť ako inšpirácia na tematické vyučovanie práve témy jedla. Téma výstavy bude trojročná, avšak každý rok bude zameraná na niečo iné. Rok 2018 bude patriť podtitulu „Zo zeme na tanier“.

Zo zeme na tanier

Výstava má učiteľom na učiteľskej exkurzii a neskôr v prípade návštevy žiakom, ukázať odkiaľ potraviny pochádzajú, ako sa spracovávajú a aké dôsledky majú naše rozhodnutia pri nákupoch. Účastníci programov sa tiež dotýkajú témy vzhľadu a vône jedla, kultúry stolovania, ale tiež praktických informácií v súvislosti so stravovaním.

Okrem jedla aj ďalšie témy

Zámok Schloss Hof realizuje už niekoľko rokov vzdelávacie programy pre školy v slovenskom, maďarskom, nemeckom aj anglickom jazyku z oblasti dejepisu, biológie, regionálnej výchovy, pracovnej výchovy a výtvarnej výchovy. Žiaci majú tak možnosť v inšpiratívnom, bezpečnom a jedinečnom prostredí zažiť vyučovanie, či workshopy a vnímať vzdelávanie netradičným spôsobom.

Spúšťame prihlasovanie

Do Schlosshofu môžu cestovať bezplatne učitelia z viacerých regiónov, vždy sa snažíme región striedať, aby sa malo možnosť zúčastniť týchto aktivít čo najširšie spektrum učiteľov. Trasa dvoch autobusov v roku 2018 bude nasledovná. (Aktivita je naozaj úplne zdarma)

6.4.2018 (piatok) – Banská Bystrica – Zvolen – Žiar n/H. – Hliník n/H. – žarnovica – Nová Baňa (35 učiteľov)

12.4.2018 (štvrtok)  Považská Bystrica-Púchov-Lednické Rovne-Pruské-Nemšová-Trenčín (25 učiteľov)

Prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára. Potvrdenie dostanete v priebehu niekoľkých dní emailom.

Z každej školy môžu ísť max. dvaja učitelia, exkurzia je vhodná pre učiteľov základných aj stredných škôl.

Verím, že sa vidíme v Schloss Hofe !

Zdieľajte túto aktivitu s priateľmi !